Nyheter om ,

Presidentens rådgivare till Blankspot: "Dawit behandlas väl"

Den fängslade svenska journalisten Dawit Isaak lever, uppgav igår Eritreas utrikesminister Osman Saleh för den franska radiokanalen RFI. Samma budskap fick Blank Spots Martin Schibbye då han i höstas intervjuade presidentens rådgivare.    I den första delen av de tre Blankspot-reportagen från Eritrea som opublicerades i söndags ingick en intervju med presidentens rådgivare Yememe Gebreab i vilken han […]

Den fängslade svenska journalisten Dawit Isaak lever, uppgav igår Eritreas utrikesminister Osman Saleh för den franska radiokanalen RFI.

Samma budskap fick Blank Spots Martin Schibbye då han i höstas intervjuade presidentens rådgivare. 

 

I den första delen av de tre Blankspot-reportagen från Eritrea som opublicerades i söndags ingick en intervju med presidentens rådgivare Yememe Gebreab i vilken han på en fråga om det vore möjligt att intervjua Dawit Isaak säger:

– Regeringen har ett ”track record” när det gäller den här typen av händelser.

– Och vad innebär detta ”track record”?

– Att inte bara eritreanska fångar utan också krigsfångar behandlas väl, det är så vi eritreaner behandlar folk vi frihetsberövat.

 

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Sedan ärkefienderna Etiopien och Eritrea har kommit överens om att återuppta sina diplomatiska förbindelser har det otänkbara blivit verklighet.

Vi har rapporterat om hur telefonlinjerna öppnats mellan Asmara och Addis Abeba. Om hur Ethiopian Airlines ska börja trafikera luftrummet igen. Om nyöppnade hamnar och ambassader. Men också om bakslagen. Nedstängningen av gränsen och nu om hur kriget riskerar att sprida sig i regionen.

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem. Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.