Reportage om

Överlevare vittnar om en fruktansvärd massaker

I början av kriget mellan TPLF och den etiopiska armén dödades civila brutalt i en massaker på orten Mai Kadra i regionen Tigray i november. Donald Boström reste dit tillsammans med filmaren Jonas Borg för att söka svar. 

I början av kriget mellan TPLF och den etiopiska armén dödades civila brutalt i en massaker på orten Mai Kadra i regionen Tigray i november.

Uppgifterna om massakern har varit svåra att verifiera på grund av det pågående kriget i regionen. Internationella aktörer har stängts ute från området och alla kommunikationer därifrån har strypts.

Donald Boström reste dit tillsammans med filmaren Jonas Borg för att söka svar. 

Se en unik rapport från Mai Kadra i denna, den andra delen från Etiopien.

Se reportaget på Facebook här.

Se också: Omfattande övergrepp mot civila i det etiopiska inbördeskriget

Läs en intervju om arbetet med reportagen här: ”Efter resan till Etiopien: ”Våldet vi såg var extremt”

Hjälp oss skriva mer om Etiopien!

Det är svårt att hitta något exempel i världen där utvecklingen har gått så fort som på Afrikas horn den senaste tiden. Utvecklingen vi rapporterat om är både skrämmande och hoppfull. Historia skrivs nu och vi på Blankspot vill tillsammans med dig vara med och skildra den.

Blankspot har genomfört flera reportageresor till regionen de senaste åren och vi planerar för nya. Rapporteringen på plats kompletteras med seminarier, meet-ups och live-sända intervjuer med berörda runt om i världen.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem.  Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.