Reportage om

Omfattande övergrepp mot civila i det etiopiska inbördeskriget

Inbördeskriget i Etiopien är en av de blodigaste konflikterna på kontinenten. Se en unik dokumentär om ett krig som allt för länge legat i medieskugga.

Rebellerna i TPLF genomförde under sommaren en offensiv från Tigray in i grannregionerna Amhara och Afar. Men berättelserna därifrån går isär och siffrorna över antalet döda varierar – så journalisten Donald Boström och filmaren Jonas Borg reste till massgravarna för att lyssna till vittnesmålen från den hårt drabbade civilbefolkningen.

Se den första delen av tre unika reportage inifrån krigets Etiopien. Om kriget och om hoppet om en fred.

Första delen kan också ses på Blankspots Youtubekanal här.

Läs en intervju om arbetet med reportagen här: “Efter resan till Etiopien: ”Våldet vi såg var extremt”

Jag vill prenumerera!

Läs våra köpvillkor vid beställning.

Hjälp oss skriva mer om Etiopien!

Det är svårt att hitta något exempel i världen där utvecklingen har gått så fort som på Afrikas horn den senaste tiden. Utvecklingen vi rapporterat om är både skrämmande och hoppfull. Historia skrivs nu och vi på Blankspot vill tillsammans med dig vara med och skildra den.

Blankspot har genomfört flera reportageresor till regionen de senaste åren och vi planerar för nya. Rapporteringen på plats kompletteras med seminarier, meet-ups och live-sända intervjuer med berörda runt om i världen.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem.  Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.