Blankspot om

Hjälp oss att på plats bevaka utvecklingen på Afrikas horn

Swisha till 123 554 35 41 eller stöd ett reportageteam genom att bli supporter.

Under den förra helgen strömmade befolkningen ut på Asmaras gator. I morgon är det dags för invånarna i Addis Abeba att vifta med eritreanska flaggor när Eritreas president besvarar statsbesöket.

Men under ytan finns så mycket mer.

Sedan ärkefienderna Etiopien och Eritrea har kommit överens om att återuppta sina diplomatiska förbindelser har det otänkbara blivit verklighet.

Vi har rapporterat om hur telefonlinjerna öppnats mellan Asmara och Addis Abeba. Om hur Ethiopian Airlines ska börja trafikera luftrummet igen. Om nyöppnade hamnar och ambassader. Om hur tusentals politiska fångar har släppts, hur blockerade sajter öppnats och regimkritiska medier välkomnats att distribuera sina nyheter.

Freden på Afrikas horn väcker hopp.

Det är svårt att hitta något exempel i världen där utvecklingen har gått så fort som på Afrikas horn den senaste tiden.

Historia skrivs nu och vi vill tillsammans med dig vara med och skildra den.

Blankspot har genomfört två reportageresor till regionen de senaste åren och vi samlar nu in resurser för en tredje.

Vi vill rapportera från bägge länderna genom ett eget team, men också genom samarbeten med lokala journalister. Rapporteringen på plats kommer kompletteras med seminarier, meet-ups och live-sända intervjuer med berörda runt om i världen.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli supporter. 

Följ arbetet med reportagen i facebook-gruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera. Skänk ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att prenumerera. Arbetet med reportagen Afrikas Horn kan följas i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea” och där kan du även bidra med kunskap och perspektiv.