Nyheter om

Alexander Isak om resan till Eritrea

Alexander Isaks föräldrar är från Eritrea och i somras besökte han landet. I en intervju med Voetbal International berättar han nu att han känner att han både representerar Sverige och Eritrea.

Det har rapporterades flitigt om Alexander Isak i svensk press efter att han låg bakom alla fyra målen när Willem II vann med 4–3 mot Heracles på bortaplan i den holländska ligans mittenskikt.

I en intervju med den holländska fotbollskanalen Voetbal International berättar han nu om sina band till Eritrea.

– Det var en kort resa, jag vara bara där en vecka men det var underbart. Jag besökte en fotbollsskola och kickade boll med barnen där. När jag såg hur lyckliga de barnen var för en stund… den kärleken det var otroligt härligt. Eritrea är inget rikt land och många har det kämpigt så jag är väldigt glad att jag kunde bidra till deras lycka, säger Alexander Isak i intervjun.

Han säger också att ha inte vet så mycket om Eritrea vad gäller det politiska läget eller bristen på mänskliga rättigheter.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Lucky to have met the future of Eritrea. So talented and humble. Seeing them smile is something special. 🇪🇷 #Eritrea #Asmara

Ett inlägg delat av Alex Isak (@alex_isak)Han betonar att resan var en personlig resa och han säger i intervjun som översatts av fotbollskanalen.se sig vara tacksam över det han fick se.

– Ett leende är värt mer än materiella ting och kan jag bidra med det så är det obetalbart, säger Alexander Isak till Voetbal International.

FotoReto Stauffer

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Sedan ärkefienderna Etiopien och Eritrea har kommit överens om att återuppta sina diplomatiska förbindelser har det otänkbara blivit verklighet.

Vi har rapporterat om hur telefonlinjerna öppnats mellan Asmara och Addis Abeba. Om hur Ethiopian Airlines ska börja trafikera luftrummet igen. Om nyöppnade hamnar och ambassader. Men också om bakslagen. Nedstängningen av gränsen och nu om hur kriget riskerar att sprida sig i regionen.

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem. Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.