Nyheter om

Stöd journalistik från Indien bortom krigslarmet

Pakistanska flyg i indiskt luftrum, nedskjutna indiska plan och skottlossning i Kashmir. Vad är det som händer? Och vilka berättelser får vi inte höra när krigstrummorna går igång inför valet.Nu samlar Blankspot in resurser för att kunna bevaka situationen före, under och efter det indiska valet i samarbete med indiska sajten Sbcltr – vår ambition är att ge nya perspektiv på Indien.

Just nu är det extra intressant att följa hur sittande premiärministern Modi hanterar det som sker i Kashmir då nationalismen stärks och att fler börjar tycka att det är viktigt med en “hårdför” politik. Andra skulle säga att han skapar trygghet, värnar om landets säkerhet och vill ena nationen mot yttre hot.

Detta är en av de fyra till sex större reportageserierna vi fokuserar på detta år – så som vi lovat våra supporters.

**

Detta är en av de fyra till sex större reportageserierna vi fokuserar på detta år så som vi lovat våra supporters. Genom att stödja Blankspot hjälper du oss att fortsätta bevaka Indien. Du kan stödja oss på många olika sätt. Facebook: här finns insamlingen på Facebook för denna reportageserien alternativt att du startar en egen insamling för Blankspot. Du kan också swisha valfritt belopp till 123 554 35 41 märk i så fall betalningen “Indieneller  använda Patreon. Du kan också prenumerera för 70 kronor i månaden, eller 599 kronor om året bli supporter. Som supporter får du vårt särskilda nyhetsbrev och inbjudningar till redaktionella evenemang.Ju mer stöd desto fler reportage.