Nyheter om ,

Strejken flyttar ut i skolorna

Demonstrationen på medborgarplatsen fortsätter, trots att många av ungdomarna nu börjar i skolan. På raster kommer eleverna strejka, landet över, genom att sitta på golvet. Medborgarplatsen kommer även fortsättningsvis vara navet för protesterna mot utvisningarna till Afghanistan.

Det sade Fatemeh Khavari vid en pressträff inför ett stort medieuppbåd under tisdagseftermiddagen.

– Hur länge vi strejkar är upp till politiker och Migrationsverket. Det är de som ska ge oss svar, sade hon.

Det andra steget i protesten, som nu inleds, ska bli ännu större enligt demonstranterna. Navet, för protesterna, kommer även fortsättningsvis finnas på Medborgarplatsen men skolorna i hela landet blir dess händer och fötter, förklarade Fatemeh.

– Tillsammans kommer vi bli en av de största strejkerna i modern tid, sade hon.Orsaken till den nya organisationen är att så många som möjligt ska kunna fortsätta sin skolgång.

– Vi går inte i skolan för någon annan, eller för att få stanna i Sverige. Vi går i skolan för att vi vill ha en framtid, sade Fatemeh på Medborgarplatsen.

Demonstranterna passade också på att upprepa sitt krav till Migrationsverket.

– Fredrik Beijer (rättschef på Migrationsverket reda anm), det är du som kan stoppa utvisningarna till Afghanistan genom att göra ett rättsligt ställningstagande. Varför gör du inte det, sade Fatemeh retoriskt.

Hjälp oss skriva mer om Migration!

Blankspots journalistik göms inte bakom en betalvägg. Stöd det fortsatta arbetet med att bevaka Migration genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli prenumerant.