Blankspot om

Hederspris till Blank Spot Project-reportage

Reportaget ”Skymning över Bujumbura” av Anna Roxvall och Johan Persson som finansierats av 3027 Blank Spot-medlemmar fick idag ett hedersomnämnande under utdelningen av Röda Korsets Journalistpris med motiveringen: “I ett lysande samspel mellan text och bild tas vi med till en plats där gränsen mellan liv och död är hårfin. En välskriven berättelse, som skapar en […]

Reportaget ”Skymning över Bujumbura” av Anna Roxvall och Johan Persson som finansierats av 3027 Blank Spot-medlemmar fick idag ett hedersomnämnande under utdelningen av Röda Korsets Journalistpris med motiveringen:

“I ett lysande samspel mellan text och bild tas vi med till en plats där gränsen mellan liv och död är hårfin. En välskriven berättelse, som skapar en stämning fri från klichéer.”

– Vi vill helt enkelt försöka skapa oss en bild av vad som händer nu i Burundi när kamerorna har riktats någon annanstans. Det finns en väldig brist på information och berättelser inifrån landet, framför allt lite längre, djupgående reportage – det är helt enkelt en blank spot, sa Anna Roxvall inför reportageresan.

Läs mer om arbetet bakom kulisserna med reportaget här. 

Läs mer om vad reportaget kostade här.

Vann gjorde Ekots reportrar Bo-Göran Bodin och Daniel Velasso som tilldelades Röda Korsets journalistpris för sitt reportage “Död i slutet rum”.