Blankspot om ,

Stöd oss – så vi kan göra mer prisbelönad journalistik

Blankspot behöver din hjälp. Vi siktar på att bygga vidare och arbeta med en större stabilitet och långsiktighet.

Vi har i sju års tid gjort vår journalistik med hjälp av våra läsares stöd och en stor dos av envishet. Men vi behöver fler betalande läsare.

Till er som är prenumeranter och Blankspottare säger vi TACK! Några av er har varit med i många år. Vi hoppas att ni delar den här insamlingen och fortsätter stötta oss. Prenumeranter är de som tagit oss hit, men det räcker inte hela vägen.

Nu har vi en helt ny läsarkrets tack vare Cards Of Qatar. Vi hoppas att fler av er nya läsare vill bidra till journalistiken och vill påminna om att vi är läsarfinansierade.

Vi behöver fler betalande läsare för att kunna fortsätta vårt berättande från världens och Sveriges vita fläckar under 2023.

Blankspot ger en journalistik som visar på gråskalorna och komplexiteten. Vi komplicerar snarare än förklarar. Vare sig det handlar om utvecklingen i Afghanistan, på Afrikas horn, kring Kaukasiens berg eller i de demokratirörelser som sker över hela världen.

Både i berättelserna om migrantarbetarnas villkor och digitaliseringens ödesfrågor vill vi bli klokare tillsammans.

Vi har ett team med startklara medarbetare som vill ge oss fler unika perspektiv från brännande aktuella områden. Men vi har inte resurser till att förverkliga något av det. Vi har tappat 1/4 del av våra prenumeranter under tiden som vi fokuserat på Cards of Qatar. När en så stor del av arbetet sker i hemlighet för så lång tid försvinner läsare. Men nu vet vi att det var rätt val.

Blankspot är en liten redaktion, 2 personer, men vi vågade trots detta satsa på något långt större än oss själva med hjälp av journalistik och kreativitet och ett team av dedikerade frilansare.

Vår sajt är öppen för alla att läsa, ingen betalvägg, och tror det är vägen framåt för ökad läsning och på sikt ökade intäkter.

JAG VILL GE STÖD!

Du som vill bidra till vårt fortsatta arbete kan välja mellan att ange ett engångs-, månads eller årsbelopp.

När du donerar kan du också kryssa i vad som intresserar dig allra mest genom att välja det bevakningsområdet eller så väljer du bara alternativet “allt!”. De kommande dagarna kommer vi att berätta mer om varje bevakningsområde.

Målet är två miljoner kronor för att fortsätta berätta. Lyssna gärna på veckans avsnitt av redaktionspodden där vi berättar mer om insamlingskampanjen och de olika bevakningsområdena. Finns där poddar finns.

Med vänlig hälsning, Brit Stakston och Martin Schibbye.

Foto: Mörkade dokument. Det har blivit allt vanligare att myndigheter inte lämnar ut information – eller sekretessprövar så hårt att det blir oläsligt. I vårt arbete låter vi inte det hindra oss utan vi hittar nya vägar för att kunna berätta.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.