Blankspot om

Möt vårens Blankspot praktikant

Möt Karolina-Louise Räms, journaliststudenten från Linnéuniversitet som under våren gör sin praktik hos Blankspot.

Hur hittade du oss från början?
– Jag hörde talas om att Blankspot skrev reportage om vita fläckar och ämnen genom en vän som hade koll på Blankspot. Sedan kollade jag upp hemsidan och lockades av hur Blankspot arbetar med att rapportera från platser som inte syns. Jag tror att många kan känna igen sig att man har upplevt och sett saker som man känner att det saknas rapportering i media om och de historierna vill jag berätta om.

Vad vill du lära dig mer av under din praktikperiod?
– Mina förhoppningar är att jag ska utvecklas i mitt arbete med att bevaka omvärlden och lära mig mer om de konflikter och länder som Blankspot rapporterar om. Jag vill även ta med mig arbetssättet att interagera så mycket med följarna och hitta unika reportage utifrån de människorna.

Vilka medier följer du och varför?
– Jag läser nyheter från SVT, Dagens nyheter och brukar lyssna på Sveriges radio i första hand. Sedan följer jag nyhetsrapporteringen från min hemstad i Dalarna via lokaltidningarna för att inte missa det som händer i min hemkommun. Jag försöker även följa nyheterna från CNN och andra utländska kanaler.

Vad vill du göra i framtiden efter din avslutade utbildning?
– Min största dröm är att få arbeta med utrikesbevakning från konfliktdrabbade områden. Att få vara på plats i landet och träffa människorna och höra deras livshistoria är det som lockar mig mest!

Vad arbetar du med just nu?
– Nu är jag i uppstarten av att göra ett reportage om hur dagens flyktingkris och flyktingar mottas i Sverige jämfört med hur flyktingar har behandlats under tidigare flyktingvågor. Om du vill bidra med din syn på saken är du välkommen att maila mig på karolina.louise@blankspotproject.se eller gå med i vår Afghanistan-grupp på facebook.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.