Blankspot om

Blankspot segrare på mediegala i New York

Blankspot belönades med förstaplats i en av kategorierna på International News Media Association (INMA) och besegrade både the Economist och South China Morning Post. INMA ”Global Media Awards” kallas ofta tidningsvärldens Oscar.

INMA-priset har delats ut sedan 1935 och i år arrangerades galan på the Harvard Club i New York.

Blankspots VD, Brit Stakston, var på plats.

– Priset är ett bevis för att journalistik som involverar läsarna och finansieras direkt av dem följs med intresse av omvärlden. Och det är ju stort att vi som en liten medieaktör kan synas på den internationella arenan i konkurrens med The Economist, säger Brit Stakston.

Blankspots VD Brit Stakston på INMA-galan i New York.

I juryns utlåtande lyfter man fram hur Blankspot slår ett slag för oberoende journalistik och lyckats återvärva en majoritet av backarna efter ett år.

– Ett sånt här pris kan förhoppningsvis också leda till att vi får fler läsare internationellt. Sedan starten har vi översatt de större reportagen till engelska och att de nu får en chans att nå fler är viktigt inte minst för de människor som reportagen handlar om, säger Blankspots chefredaktör Martin Schibbye.

Blankspot besegrade både den anrika tidningen The Economist, från Storbritannien  och South China Morning Post som ges ut i Hong Kong.

Här kan du läsa vad vi vann priset för.

 

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.