Nyheter om

Volvos grävskopor köptes av burmesiskt heroinsyndikat

Blank Spot Project kan i det interaktiva reportaget ”Guld, gruvor och grävmaskiner” berätta att Volvos grävmaskiner används i burmesiska gruvor som kontrolleras av den efterlyste Wei Hsueh-Kangs milis. Sydostasiens största tillverkare av heroin och metaamfetamin. Under reportageresan i norra Burma kunde teamet #blankspot2 som arbetat med ett interaktivt 360-reportage om konfliktmineraler konstatera att Volvo gör miljonaffärer […]

Blank Spot Project kan i det interaktiva reportaget ”Guld, gruvor och grävmaskiner” berätta att Volvos grävmaskiner används i burmesiska gruvor som kontrolleras av den efterlyste Wei Hsueh-Kangs milisSydostasiens största tillverkare av heroin och metaamfetamin.

Under reportageresan i norra Burma kunde teamet #blankspot2 som arbetat med ett interaktivt 360-reportage om konfliktmineraler konstatera att Volvo gör miljonaffärer i en stängd gruvstad i norra Burma.

Staden Hpakant i Kachinstaten i norra Burma är centrum för världens jadebrytning. Här bryts jade till ett uppskattat värde av minst åtta miljarder dollar varje år, men verksamheten är problematisk. Gruvstaden beskrivs av gruvarbetarna som en laglös plats där varken människoliv eller miljön har ett värde. Hpakant är ett dessutom ett för utlänningar eller observatörer stängt område.

USA förnyade 2013 förbudet mot import av jade, trots att andra sanktioner lyftes, mot bakgrund av situationen i Hpakant. Bland annat används jadebrytningen av beväpnade grupper för att tvätta knarkpengar och gruvbrytningen bidrar enligt USA till allvarliga brott mot de etniska minoriteternas mänskliga rättigheter.

Sedan 2003 har Volvo en av sina tre återförsäljare i Burma i just Hpakant. De säljer stora lastbilar och grävmaskiner till gruvföretagen och är ett av de populäraste märkena.

Ett av företagen som använder Volvos grävmaskiner heter The Shining Star (eller Seven Star, beroende på översättning). Det är ett gruvföretag som kan kopplas till milisgruppen UWSA och dess kommendant Wei Hsueh-Kang. Milisen är Sydostasiens största tillverkare av heroin och metamfetamin. USA har utlyst en belöning på två miljoner dollar till den som ger information som gör att Wei Hsueh-Kang grips.

I reportaget kan teamet också berätta att för ett knappt år sedan dödades en ung man; 19-åriga Gum Ja Aung av en Volvogrävskopa på the Shining Stars område. Han och hans vän hade smugit in, och på jakt efter jade, skadades han av en grävskopa.

Enligt intervjuer Blank Spot Project gjort greps föraren av panik och dödade 19-åringen genom att hugga honom i bitar med grävskopan. Därefter begravde han honom i rasmassorna. Dagen efter hittade byborna resterna. Gum Ja Aung lämnade efter sig en gravid fru och en ettårig dotter.

Händelsen framhålls av människorättsorganisationer som ett exempel på de många dödsolyckor och övergrepp som jadebrytningen leder till.

Volvo hävdar att de inte sålt några grävskopor till The Shining Star. Men på de bilder som Blank Spot project publicerat inne i det interaktiva 360-reportaget ser man tydligt hur minst 33 stycken Volvogrävskopor arbetar i den ökända gruvan.

photo 3 photo 4  IMG_0538 IMG_0549  IMG_0552

Volvo nekar till att göra en bandad intervju med Blank Spot Project men i ett mejl skriver Volvos presstalesperson Kina Wileke:

”Vad vi förstår är ägarbolaget till Seven Star är föremål för sanktioner vilket betyder att vår partner är förbjuden att göra affärer med dem. Vi har varit i kontakt med vår partner som också be kräftar att man inte gör affärer med bolaget. Mig veterligen har vi aldrig sålt några maskiner i strid med rådande embargon eller sanktioner utan följer alltid tillämpliga lagar och regler om exportkontroll som är uppsatta av organisationer som EU och FN eller enskilda stater.”

Uppdatering: Den 14 oktober hörde Volvo av sig per e-mail till Blank Spot. Enligt företaget ska grävskoporna ha sålts till den kontroversiella gruvan via andrahandsmarknaden, inte direkt från Volvos återförsäljare i Hpakant. Blank Spot har vid flera tillfällen bett att få göra en bandad intervju med Volvo för att reda ut turerna kring försäljningen men företaget har hela tiden avböjt.

Utforska reportaget på egen hand och läs mer om jadebrytningen och situationen i Kachinstaten.