Blankspot om

Blankspot söker en utvecklare

Nu har du chans till ett av Sveriges roligaste mediejobb. Var med och utveckla reportagesajten Blankspot! Vi har under under de två år vi funnits hunnit få en massa fina utmärkelser bland annat tack vare vår digitala närvaro. Vi blev nominerade till Stora Journalistpriset 2015  i kategorin Årets förnyare och var med på Topp 100 […]

Nu har du chans till ett av Sveriges roligaste mediejobb. Var med och utveckla reportagesajten Blankspot! Vi har under under de två år vi funnits hunnit få en massa fina utmärkelser bland annat tack vare vår digitala närvaro.

Vi blev nominerade till Stora Journalistpriset 2015  i kategorin Årets förnyare och var med på Topp 100 listan av svenska sajter samma år och vunnit kategorin Web i European Excellence Awards. Dessutom fick vi Sveriges Radios pris Medieormen 2016 samt årets omslag på Tidskriftsgalan och vinnare både i kategorin verksamhetstidningar och Stora Publishingpriset för att nämna några sätt som vårt arbete väckt uppmärksamhet.

Nu behöver vi din hjälp för att ta oss vidare mot nya framgångar! Vi har massor av utvecklingstankar och längtar tills vi har dig på plats men ser också fram emot att höra alla dina idéer. Vi arbetar konstant med att hitta nya sätt att förpacka berättandet på vid sidan av klassiska long-reads. Låt dig inspireras av vårt 360-reportage från Burma och VR från Eritrea.

 

Vi söker:

Full-stack utvecklare för att förvalta och vidareutveckla den wordpressinstallation som är kärnan till Blankspotproject.se.

Vi hoppas att du:

Kan ta ett grafiskt koncept och från ax till limpa och förvandla det till responsiv webbsida.

Vill och kan röra dig obehindrat inom hela teknikstacken.

Kan integrera externa API-baserade tredjepartslösningar.

Är väl insatt i och har en passion för moderna tekniker, ramverk, metoder och verktyg inom systemutveckling.

Har kunskap av trafikmätning med Google Analytics och konverteringsoptimering.

Förstår och använder Facebook samt andra sociala medier.

Vet hur innehåll publiceras och organiseras på en webbsajt på ett sökmotorvänligt sätt.

Har en känsla för form och kan själv skapa något snyggt utifrån existerande grafiska ramar.

 

Ditt ansvarsområde:

Du ansvarar för den tekniska lösningen och förvaltningen av projekt – och kommer arbeta med saker som:

Utveckla front-end. Du är bekväm med att knacka HTML och CSS, vet hur du använder SASS och liknande stödverktyg, och skriver Javascipt utan att blinka.

Webbutveckling back-end. Främst med PHP-baserade WordPress. Men vi tror att du har ett öppet sinne för peta på tekniker också. Du kan programmera är bekväm att skapa funktionalitet även utanför CMS:ens metoder för teman och plugins.

Utarbeta lösningar. Utifrån redaktionens behov letar du dig fram till den bästa tekniska lösningen.

Felsökning, problemlösning, testning och optimering. Du letar buggar och löser knutar tills lösningen är precis lagom perfekt.

Metodutveckling. Du bidrar till att konstant utveckla vår metodik och hur vi jobbar med tekniska lösningar.

Driftsättning. När uppdateringarna är redo produktionssätter du med standardiserade deployverktyg.

 Dessutom:

Förutom att du vill och kan jobba med arbetsuppgifterna ovan så tror vi att du har pysslat med utveckling och tekniska lösningar ett tag. Du har inte nödvändigtvis jobbat med en mediesajt tidigare, men du har definitivt på något sätt erfarenhet av tillämpad webbteknik och längre projekt. Du har ett års erfarenhet av WordPress. Har ett genuint intresse för och flera års erfarenhet av programmering, oavsett hur lång din yrkeserfarenhet är.

Dessutom gillar du det vi gör och vill vara en del av den rörelse för journalistik Blankspot bygger tillsammans med våra läsare.

Sök idag!

Ansökan skickas med referenser till brit@blankspotproject.se. Sista ansökningsdatum är 28 februari 2016.

Anställningsvillkor:

martin-schibbye

Ser framemot att höras!Martin Schibbye, chefredaktör

Tack_for

Swisha valfritt belopp till 123 554 3541 eller bli medlem här.