Blankspot om

Veckans utblickar: röster från Kabul, Turkiet, Kanada, Island, Tyskland och Eritrea.

Här summerar vi veckans publiceringar.

NN är en 26-årig journalist som sedan tre veckor rapporterar anonymt från Afghanistan för Blankspot. Här är hennes tredje text om hur det var den dagen då talibanerna kom till makten igen.

Den här gången möter vi en kvinnlig polis som var i tjänst fram till dagen då landets regering kollapsade och talibanerna tog över. För Blankspot berättar hon om sin situation.

Vår dagboksskrivare Mohammed som flytt vidare till Turkiet till Afghanistan skriver i veckan om vad hans vänner som är kvar berättar för honom den allt mer fruktansvärda situationen. “97 procent av det afghanska folket är på gränsen till dödlig fattigdom, såvida inte omedelbara åtgärder vidtas för att lösa landets politiska och ekonomiska kris.” det skriver Mohammad i veckans dagbok.

Samtidigt kämpar han för sin framtid. “Jag ber verkligen att ett enda land i alla fall kan svara mig och lär känna mig.” Läs hela hans inlägg här.

Vår nya kulturpodd Walllingatan37 med Brit Stakston och Daniel Boyacioglu har kommit med sitt andra avsnitt. De går bland annat igenom turerna runt ett inslag i humorprogrammet ”Parlamentet” på TV4 som gjorde att Daniel klev ut i debatterandet i digitala kanaler och media.

Och redaktionspodden #Här är Blankspot” hittar du här där vi går igenom veckan som varit.

Missa inte heller snabbguiden till de tre kommande valen i Kanada, Island och Tyskland så kommer du ha koll på allt inför de kommande veckorna. Läs snabbguiden här.

I veckan som kommer lanserar vi också i samarbete med Expressen en podd med fokus på utvecklingen i Eritrea och Dawit Isaak med anledning av att det den 23 september är 20 år sedan han och många andra greps.

Samtidigt fortsätter arbetet på redaktionen med att lyssna till familjer som förlorat anhöriga i Qatar.

Vi önskar en fortsatt härlig höstvecka och glöm inte följa oss på bokmässan i slutet av veckan.

Vi är annonsfria och håller sajten öppen för alla att läsa.

Vi har inte heller några betalväggar men hoppas att du om du har råd, väljer att prenumerera och därmed bidrar till produktionen av vår journalistik. Och glöm inte att berätta för fler att vi finns!

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.