Blankspot om

Välkomna alla nya Blankspottare!

Efter årets bokmässa kan vi stolt välkomna en hel drös med nya prenumeranter.

Jonatan Fried mötte läsare och medlemmar i Blankspots monter.

Efter fyra intensiva dagar är vi på redaktionen nu utmattade men glada. På plats i Göteborg mötte vi ett stort antal hängivna Blankspottare och ännu fler nya! Nu ska vi fortsätta göra journalistik som berör och engagerar. Vi hoppas att alla nya prenumeranter hittat till våra Facebookgrupper där ni kan följa olika reportageserier. Ni finner hänvisningar till dem bland olika artiklar. I de här grupperna finns det mycket spännande diskussion om pågående publiceringar.

Att medlemsengagemanget är stort bland våra medlemmar märkte vi redan kvällen innan mässan började. Då passerade en Blankspottare vår monter och blev bekymrad över allt som såg ut att vara kvar att göra. I sann Blankspotanda hörde hen av sig och undrade om vi behövde hjälp. För oss är det här ett fint bevis på det ansvar våra medlemmar känner för det vi gör och hur mycket man ser sig som en del av vårt arbete. Vi blev superglada och ledsna att vi missade mailet tills montern redan var fixad. Under mässdagarna mötte vi sedan flera av er som valt att stödja oss. Vi hoppas ni är lika stolta över det vi gör som vi är över att ni valt att stödja oss och inspirerat genom inspel till vår journalistik.

Martin Schibbye i samtal om nya boken hos Göteborgsposten

Vid sidan av att vi fanns på plats i montern så höll Martin Schibbye nästan 20 presentationer om nya boken Jakten på Dawit och jag deltog i seminarier om Blankspots skolprojekt.

Under mässan lanserades en MIK-bok med professor Ulla Carlsson som redaktör där Blankspots skolprojekt medverkar. Läs gärna boken Understanding Media här.

Återigen tack till alla som kom fram och pratade med oss under mässan.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.