Nyheter om ,

Tyska piloter vägrar att flyga deporterade till Kabul

Piloter i Tyskland har enligt Deutsche Welle stoppat 222 planerade deportationer under 2017.

På en fråga i den tyska Förbundsdagen under måndagen berättade den tyska regeringen att 222 flighter har stoppats på grund av att piloter inte velat delta i tvångsutvisningar av afghaner.

Det rör sig enligt Deutsche Welle både om piloter på Lufthansa och på bolaget Eurowings och rör flighter som skulle ha startat från flygplatserna i Dusseldorf och Frankfurt.

Det finns ett samband mellan protesterna från piloterna och en ökad takt i de tyska utvisningarna som under en period i våras var pausade.

För att få fler att återvända frivilligt kommer även den tyska regeringen att börja betala ut ett återetableringsbidrag på 3000 euro från och med februari 2018.

Hur har det gått för de som utvisades för ett år sedan. Det vill vi ta reda på genom att återigen rapportera från landet.  Vill du bidra till en ny reportageserie på plats ange ”Afghanistan” när du swishar till nummer 123 554 35 41 eller valfri summa med kortbetalning.

Hjälp oss skriva mer om Migration!

Blankspots journalistik göms inte bakom en betalvägg. Stöd det fortsatta arbetet med att bevaka Migration genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli prenumerant.