Nyheter om

Två journalister döda i självmordsattentat

När journalisten Samim Faramarz och hans kameraman Ramiz Ahmadi rapporterade om ett bombattentat i Kabul smällde en andra explosion på platsen, i vilken de omkom.

Flera personer dödades när en självmordsbombare angrep en sportanläggning i i Qala-e-Nazer området. En stund senare inträffade en ny explosion i närheten i vilken de två journalisterna omkom.

Den första explosionen var ett självmordsdåd. Den andra en bilbomb.

De båda reportrarna 23 och 28 år hade varit på platsen under dagen och rapporterat. Deras sista livesändning avslutades strax före bilbomben.För tv-stationen TOLO hade de både de senaste åren rapporterat om både kultur, valrörelsen och om våldet i huvudstaden.

“Förlorade två av våra bästa journalister i dagens attack i Kabul. Inga ord kan beskriva vår smärta”, skriver Lotfullah Najafizada, chef för bolagets tv-kanal på Twitter. I april förlorade tv-stationen också en medarbetare vid ett bombdåd.

 I de båda explosionerna har minst 20 personer dödats och 70 skadats, uppger inrikesdepartementet enligt Reuters.

Ingen har tagit på sig dåden.

Olika typer av attacker och självmordsdåd var de främsta orsakerna till civila dödsfall i kriget i Afghanistan under första halvåret 2018, enligt en FN-rapport. Totalt dödades 1 692 civila under perioden den högsta siffran sedan 2009.