Nyheter om ,

Trots kritiken: Fifa-bossen har flyttat till Qatar

En granskning av tidningen Blick visar att Fifa-presidenten har bott i hjärtat av Qatar sedan oktober, vilket Aftonbladet var först att berätta om.

Fifa har under lång tid avfärdat ryktena om att Infantino skulle ha flyttat till Qatar och sagt att han bor i Schweiz. Men nu kommer den schweiziska tidningen, Blick med en stor granskning som avslöjar att Fifa-bossen bor i ett hus i huvudstaden Doha, Qatar. 

Fifa-bossen, Gianni Infantino har anklagats för att vara allt för undfallande i sin kritik av Qatar inför VM i december 2022. Enligt Fifa behöver Infantino vara i Doha regelbundet för att hjälpa till med VM-arbetet. 

– Förberedelserna och genomförandet av fotbolls-VM i Qatar är ett projekt av enastående betydelse för fotboll och Fifa såväl som för Qatar. Det är en unik möjlighet att föra samman människor och kulturer från hela världen genom entusiasm för fotboll. För ett fotbolls-VM som kommer att gå till regionens och Fifas historia är även de största ansträngningarna värda det, säger Gianni Infantino enligt Blick.

Foto: Wikimedia Commons, bilden från ett besök av FIFA i Ryssland 2016.