Blankspot om

Succéserien från Eritrea nu som podd

Martin Schibbyes långa reportage ”Eritrea – ett land två verkligheter” som väckte stor uppmärksamhet när det kom i fjol finns nu inläst som podd.

– Vi har fått flera signaler om att våra läsare vill kunna lyssna på vår journalistik, säger Blankspots chefredaktör Martin Schibbye.

Skådespelaren Håkan Julander har läst in alla tre längre reportage inifrån Eritrea. Del ett fokuserade på diasporan i Sverige, del två handlade om Eritrea inifrån och i den tredje delen fokuserade på relationen mellan Eritrea och omvärlden.Kommande inlästa reportage kommer att publiceras på Blankspotpodden – prenumerera så missar du inget.

Reportageserien sampublicerades även med Expressen och resulterade i åtta sidor per dag i papperstidningen och digitalt på Expressens Geo-sajt. Här finns del ettdel två och del 3.

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Sedan ärkefienderna Etiopien och Eritrea har kommit överens om att återuppta sina diplomatiska förbindelser har det otänkbara blivit verklighet.

Vi har rapporterat om hur telefonlinjerna öppnats mellan Asmara och Addis Abeba. Om hur Ethiopian Airlines ska börja trafikera luftrummet igen. Om nyöppnade hamnar och ambassader. Men också om bakslagen. Nedstängningen av gränsen och nu om hur kriget riskerar att sprida sig i regionen.

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem. Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.