Blankspot om

Stort internationellt genomslag för nyheten om den utvisningshotade 106-åringen

I förra veckan kunde Blankspot rapportera om att 106-åriga Bibikhal Uzbeki, från Afghanistan, som antas vara världens äldsta flykting skulle utvisas.

Den 106 år gamla flyktingen blev en världsnyhet när internationella medier träffade henne i ett flyktingläger i Kroatien 2015. Hon antogs då vara världens äldsta flykting. Några månader senare kom hon och familjen till Lundsbrunn i Skaraborg där de sökte asyl.

I förra veckan kunde Blankspots Nils Resare rapportera att hon skulle utvisas.

Efter att Blankspot publicerade nyheten plockades den upp av P4, Expressen, Mariestadstidningen, Omni, SVT och även internationellt blev det en världsnyhet efter att vi publicerat en engelsk version hos The Local, Dagbladet, Indiatimes, NRK, SBS, Telesur, Daily Mail med flera.

Den senaste veckan har Blankspots sajt haft besökare från 118 olika länder vilket är unikt.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.