Blankspotpodden om ,

Specialpodd: “Bankernas krav hotar föreningsfriheten”

Ett specialavsnitt med förbundsordföranden för Vi Unga. Bartosz Stroinski har de senaste åren varit drivande i att föra civilsamhällens talan mot politikerna.

Bartosz Stroinski är förbundsordförande för ungdsomsförbundet Vi Unga. En förening som verkar för att stärka det unga civilsamhället framför allt utanför de stora städerna. Under de fyra år som han varit ordförande har han observerat en förändring där civilsamhället belagts med ökad administration och på kort tid även sett ett omvandlat samhällskontrakt.

Hur påverkar penningtvättslagstiftningen föreningssverige? På vilka vis påverkar politiken och myndigheter svenskt föreningsliv med ökade kontroller? Hur mår svenskt civilsamhälle idag?

***

Glöm inte att följa Blankspotpodden där poddar finns och stöd oss gärna idag. Vi är läsarfinansierade och annonsfria.

Hjälp oss skriva mer om Demokrati!

Blankspot sätter ljuset på olika demokratirörelser runt om i världen.

Vad finns det att lära av demokratiaktivisters arbete i Etiopien, Ungern, Bolivia eller andra platser i världen? Är det WhatsApp eller dörrknackning som är det viktigaste verktyget – och hur tänker unga människor om sin framtid.

Stöd oss så kan vi bredda bevakningen med fler artiklar, reportage och filmer om detta. Du kan skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller prenumerera.