Nyheter om

Flygkrasch i Etiopien

Ett flygplan med 149 passagerare och åtta personer i besättningen har kraschat, enligt flygbolaget Ethiopian Airlines.

Planet som var ett splitternytt Boeing 737, levererat för fyra månader sedan, var på väg från Etiopiens huvudstad Addis Abeba till Nairobi i Kenya. Det kraschade ett par minuter efter start.På den etiopiska premiärministerns officiella Twitterkonto uttrycks kondoleanser till passagerarnas anhöriga.“Premiärministerns kansli vill, på regeringens och det etiopiska folkets vägnar, meddela sitt djupa deltagande till de familjer som förlorat sina nära och kära på Ethiopian Airlines Boeing 737 på ett reguljärflyg på väg mot Nairobi nu på morgonen”, lyder inlägget.

I en presskonferens under eftermiddagen berättade flygbolaget att bland de 33-nationaliteterna ombord fanns tre svenskar, en passagerare från Norge, åtta från Etiopien samt passagerare från Kanada, Kenya, Indien, Österrike med flera. Vilket också visar flygbolagets centrala roll som transportmedel på kontinenten.

Ännu vet man inte vad som orsakade kraschen.

Hjälp oss skriva mer om Etiopien!

Det är svårt att hitta något exempel i världen där utvecklingen har gått så fort som på Afrikas horn den senaste tiden. Utvecklingen vi rapporterat om är både skrämmande och hoppfull. Historia skrivs nu och vi på Blankspot vill tillsammans med dig vara med och skildra den.

Blankspot har genomfört flera reportageresor till regionen de senaste åren och vi planerar för nya. Rapporteringen på plats kompletteras med seminarier, meet-ups och live-sända intervjuer med berörda runt om i världen.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem.  Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.