Podcaster om

Redaktionspodden om veckans twittergranskning

Martin Schibbye, Brit Stakston och Rasmus Canbäck dyker ner i en granskning av hur effektivt azerbajdzjans digitala armé är.

I veckans redaktionspodd pratar vi om hur twitter används av regimer för att driva informationskampanjer. Rasmus har dykt ner i statistik som visar hur azerbajdzjanska regimens använder botar och trollfabriker.

Brit kommenterar inledningsvis det faktum att Musk börjar inse att han är tvungen att köpa Twitter enligt sitt köpeavtal. Detta för att han kommer göra vad som helst för att undvika svära en vittnesed och tvingas svara på frågor om vad han visste och inte visste om botar eller om han någon gång använt botar för att öka värdet på några av sina bolag.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.