Podcaster om , , ,

Redaktionspodden: Jordbävningsdiplomati

I veckans avsnitt pratar Brit Stakston, Rasmus Canbäck och Martin Schibbye bland annat om Isaias Afwerkis motvilliga deltagande på en presskonferens i Kenya efter att Eritrea återigen går med i IGAD. Av journalister från Washington Post och AP fick han frågor om när han ska avgå? Om det kommer att hållas val och hur han […]

I veckans avsnitt pratar Brit Stakston, Rasmus Canbäck och Martin Schibbye bland annat om Isaias Afwerkis motvilliga deltagande på en presskonferens i Kenya efter att Eritrea återigen går med i IGAD. Av journalister från Washington Post och AP fick han frågor om när han ska avgå? Om det kommer att hållas val och hur han ser på övergreppen i Tigray? Hör hans svar. 

Dessutom pratar Rasmus Canbäck om Sveriges senfärdiga svar på jordbävningen i Turkiet och om man missade en chans till ”jordbävningsdiplomati”. Efter samtal med forskare skildras en bild av hur Sverige inte längre toppar den turkiska agendan. 

Brit Stakston har deltagit på konferens om ”varför alla är så arga” och funderar över om Internet startar om igen. Dessutom en analys om vad stängningen av kommentarsfälten innebär för relationen mellan journalister och läsare. 

Som lyssnare påminner vi också om releasen för Rasmus Canbäcks bok som det fortfarande finns några platser kvar till. 

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera. Skänk ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att prenumerera. Arbetet med reportagen Afrikas Horn kan följas i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea” och där kan du även bidra med kunskap och perspektiv.