Podcaster om , , ,

Redaktionspodden: Jordbävningsdiplomati

I veckans avsnitt pratar Brit Stakston, Rasmus Canbäck och Martin Schibbye bland annat om Isaias Afwerkis motvilliga deltagande på en presskonferens i Kenya efter att Eritrea återigen går med i IGAD. Av journalister från Washington Post och AP fick han frågor om när han ska avgå? Om det kommer att hållas val och hur han […]

I veckans avsnitt pratar Brit Stakston, Rasmus Canbäck och Martin Schibbye bland annat om Isaias Afwerkis motvilliga deltagande på en presskonferens i Kenya efter att Eritrea återigen går med i IGAD. Av journalister från Washington Post och AP fick han frågor om när han ska avgå? Om det kommer att hållas val och hur han ser på övergreppen i Tigray? Hör hans svar. 

Dessutom pratar Rasmus Canbäck om Sveriges senfärdiga svar på jordbävningen i Turkiet och om man missade en chans till ”jordbävningsdiplomati”. Efter samtal med forskare skildras en bild av hur Sverige inte längre toppar den turkiska agendan. 

Brit Stakston har deltagit på konferens om ”varför alla är så arga” och funderar över om Internet startar om igen. Dessutom en analys om vad stängningen av kommentarsfälten innebär för relationen mellan journalister och läsare. 

Som lyssnare påminner vi också om releasen för Rasmus Canbäcks bok som det fortfarande finns några platser kvar till. 

Missa inget. Få Blankspots nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kommer varje söndag med det senaste från Blankspot.

Bearbetar …
Klart! Du är med på listan.

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Sedan ärkefienderna Etiopien och Eritrea har kommit överens om att återuppta sina diplomatiska förbindelser har det otänkbara blivit verklighet.

Vi har rapporterat om hur telefonlinjerna öppnats mellan Asmara och Addis Abeba. Om hur Ethiopian Airlines ska börja trafikera luftrummet igen. Om nyöppnade hamnar och ambassader. Men också om bakslagen. Nedstängningen av gränsen och nu om hur kriget riskerar att sprida sig i regionen.

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem. Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.