Podcaster om

Redaktionspodden: Georgien – vad händer?

I veckans redaktionspodd diskuterar Brit Stakston, Rasmus Canbäck och Martin Schibbye veckans publiceringar.

Georgien – vad händer? 

– Dagens våld är värre än för ett år sedan, berättar boende för Rasmus Canbäck. 

Rökgranater har kastats in bland folkmassorna och protesterna fortsätter – men vad handlar allt om. 

Tiktok – kommer det förbjudas i USA?

Brit Stakston, som själv har appen på en speciell telefon, resonerar kring debatten om säkerhetshotet. Om handelskriget mellan USA och Kina som ligger bakom mycket och om appens superalgoritm. Dessutom om de amerikanska apparna som är förbjudna i Kina och om kompromisserna som är på gång. 

– Vi behöver tänka på integritetsperspektiven även om alla är stressade, påminner Brit Stakston. 

Vi pratar också om Tiktoks roll i bevakningen av Ukraina-kriget som mobiliserande kraft och vikten av humorn och satir för att hantera trauman.

London Calling!

Rasmus Canbäck berättar om hur han i helgen följde kaviardiplomatins pengar från Azerbajdzjan längs med Londons gator. En annorlunda sightseeing och ide till framtida guidebok. Dessutom om puben i staden som pekades ut som den sudanesiska revolutionens kommandocentral. 

Sist men inte minst om försvunna journalister i Togo, valet i Mikronesien och kommande föreläsningar. 

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.