Blankspot om

Prisnominerade för att "Förbättra förståelsen för demokratin och journalistiken"

Vi är glada över att vårt skolprojekt nominerats i kategorin Årets Event på Tidsskriftsgalan med motiveringen: “Blankspot har gjort det många mediehus pratar om; förbättrat förståelsen för demokratin och journalistikens roll genom ett skolpaket för elever, lärare och föräldrar. Projektet är seriöst, mycket ambitiöst utan att bli pretentiöst. Hittills har 1200 elever deltagit. Angeläget och […]

Vi är glada över att vårt skolprojekt nominerats i kategorin Årets Event på Tidsskriftsgalan med motiveringen: “Blankspot har gjort det många mediehus pratar om; förbättrat förståelsen för demokratin och journalistikens roll genom ett skolpaket för elever, lärare och föräldrar. Projektet är seriöst, mycket ambitiöst utan att bli pretentiöst. Hittills har 1200 elever deltagit. Angeläget och imponerande!”

Här kan ni se en video om vårt första år som nådde 1 200 elever samt deras lärare och föräldrar. Vid några tillfällen körde vi även öppna föreläsningar för allmänheten vid det sista återbesöket.Här kan du läsa mer om skolsatsningen i två delar:

Vi bygger morgondagens demokrati med elever

Så var det att göra journalistik med 1200 elever