Podcaster om

Presspodden #5 – Kärleken till språket och magasinen

I avsnitt fem gästas Presspodden av Patrik Hadenius, språkvetare och publicist, som bland annat ger ut Språktidningen och Modern psykologi.

Dagens gäst i Presspodden är Patrik Hadenius som är språkvetare och publicist, som bland annat ger ut magasinen Språktidningen och Modern psykologi. Brit Stakston och Martin Schibbye samtalar med honom om hur hans språkintresse egentligen växte fram och alla tre nördar ner sig i olika magasin. Dessutom talar de om läget för kunskapen och bildningen. Patrik är inte lika negativ som många andra i dessa tider då kunskapsresistens och fejknyheter verkar dominera bilden av kunskapsinhämtning.

Vi besöker för första gången Pressbyråmuséet och får möta Folke Lundberg som animerat berättar om hur spridningen av det fria ordet sker i samband med järnvägens framväxt i Sverige vid slutet av 1800-talet. En följetong genom seklen som fortsätter i kommande avsnitt av Presspodden.

Dessutom berättar Presspoddens ständiga gäst Malin Löwgren, köpman för Pressbyrån i Mood-gallerian, om varför tidskrifterna i butiken står på den plats där de står.

Lyssna direkt eller prenumerera på Presspodden via iTunes. Du hittar alla avsnitt av Presspodden här.

Patrik Hadenius spelar in Presspodden

Lästips i avsnittet

• Patrik Hadenius tipsar om Airliner world och svenska järnvägsklubbens tidskrift Tåg.

• Martin Schibbye tipsar om The man in seat sixty-one och Boat international.

• Brit Stakston tipsar om Music icons och Dog.