Podcaster om ,

Poddtips: Vägen mot demokrati är bräcklig

Brit Stakston och Martin Schibbye om senaste nytt från Blankspothorisonten i podden "Här är Blankspot".

Allt om veckans rapporteringar från Etiopien där etniskt våld blossat upp. Analyser av Martin Schibbye och intervjuer med Etiopienexperten som säger att “det är för sent för omvärlden att agera det blir krig”.

Brit Stakston reflekterar över det amerikanska valet och ser såväl styrkebesked som allvarliga sjukdomstillstånd för demokratin. Vi har också pratat med en statsvetare som mitt i veckan sa att “Hade det varit vilket annat land i världen som helst, hade man inte använt ordet demokrati”.

Dessutom pratar Brit och Martin om andra höjdpunkter från veckans publiceringar om epa-kulturen i Sverige som tonårsrum, om det matsystem som redan före pandemin var i kris men som FN-chefen förutser går att lösa och om ett Österrike som under veckan drabbats hårt av såväl terrorattentat och ännu en period av en större isolering när landet inför strängare restriktioner för att hantera den ökade smittspridningen.

Hjälp oss skriva mer om Etiopien!

Det är svårt att hitta något exempel i världen där utvecklingen har gått så fort som på Afrikas horn den senaste tiden. Utvecklingen vi rapporterat om är både skrämmande och hoppfull. Historia skrivs nu och vi på Blankspot vill tillsammans med dig vara med och skildra den.

Blankspot har genomfört flera reportageresor till regionen de senaste åren och vi planerar för nya. Rapporteringen på plats kompletteras med seminarier, meet-ups och live-sända intervjuer med berörda runt om i världen.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem.  Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.