Podcaster om

Poddtips: vad hände på Tarkettfabriken?

Brit Stakston och Martin Schibbye om senaste nytt från Blankspothorisonten i podden "Här är Blankspot".

Vad hände egentligen på Tarkettfabriken i november 2018 då en anställd misste livet?

Om det handlar en av Blankspots senaste publiceringar och i podden berättar Martin Schibbye om vägen fram till publicering och vad som nu händer i det omdiskuterade fallet.

Brit Stakston har under hösten följt turerna med Tiktok och menar att det handlar om så mycket mer än bara en videoapp: Frågor om internets framtid och stormakternas techkrig står också på agendan.

Dessutom om Blankspots kommande femårsjubileum och hur det ska uppmärksammas, den andra virusvågen i Europa och om pandemins effekter på demokratin. Tune in.

Hjälp oss skriva mer om Sverige!

Blankspot gör en resa genom Sverige, och låter ramen vara berättelsen om Nils Holgersson. En resa genom 340 mil av svenska landskap som vi hoppas att du vill vara en del av. 

Med Verkliga Sverige vill vi lyfta fram fler röster och ge en bild av vardagen med perspektiv, sammanhang och nyanser.  På vilket sätt liknar de utmaningar som beskrevs för drygt 100 år sedan de vi ser i dag? Vilka är sakfrågorna som påverkar människors liv idag?

Vill du bidra med din egen berättelse från de platser som Selma Lagerlöf skrev om eller har idéer och tips till vår resa genom Sverige? Gå med i facebookgruppen "Verkliga Sverige"