Podcaster om

Poddtips: Röster från vardagen

Brit Stakston och Martin Schibbye om senaste nytt från Blankspot.

Brit Stakston inleder med att följa upp sina inlägg kring annonsbojkotten mot Facebook. Fler och fler företag ansluter sig. Det visar sig nu att kampanjen startats efter misslyckade försök från Zuckerberg att förklara Facebooks valda strategi i relation till några av vårens mest omdebatterade inlägg i sociala medier från Donald Trump.

Deltagarna från ett antal ideella organisationer fick nog.

Martin Schibbye uppdaterar oss om situationen i Etiopien och berättar om nyheten från Sudan där man efter mer än 30 år av strängt islamistiskt styre har beslutat att genomföra vittgående reformer och avskaffat dödsstraffet för homosexualitet.

De talar också om hur glada vi är över den dagbok från Afghanistan som vi publicerar under vinjetten “Röster” skriven av Mohammad som varit asylsökande i Sverige. Sedan dryga 40 veckor får vi följa hans vardag på plats.

Martin berättar i den tredje delen om Sveriges del i den transatlantiska slavhandeln och hur situationen var för de svenska slavarna på ön. 

Och avslutningsvis får vi se om Brit till slut kommer iväg till Österrike eller inte när delar av Europa ser ett antal nya smittokluster och inför nya reserestriktioner.

Länktips till det som nämns i podden:

Tomt prat triggade igång bojkotten mot Facebook

Facebook i en debatt de inte vill ha

Sudan avskaffar dödsstraffet för homosexualitet

Mohammads dagbok från Kabul, Afghanistan

Så var situationen för slavarna på S:t Barthélemy

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.