Podcaster om , ,

Poddtips: Redaktionen om senaste nytt hos Blankspot

Brit Stakston och Martin Schibbye om senaste nytt från Blankspothorisonten i podden "Här är Blankspot".

Martin Schibbye berättar om den senaste utvecklingen i norra Etiopien. Blir det nu ett gerillakrig eller är kriget över? Dessutom bjuds det på tankar kring det reportage han färdigställer om hur konflikten kan tänkas påverka Eritrea och i förlängningen Dawit Isaak. 

Brit Stakston resonerar kring debatten om det vaccin som nu rullas ut över världen och om varför anti-vaxxarnas budskap så lätt blir virala. De högröstade vaccinskeptiska rörelserna är ett oroande globalt fenomen. 

Ett fåtal höginkomstländer har också köpt merparten av vaccindoserna mot covid-19. Det betyder att stora delar av världens befolkning riskerar att bli utan vaccin. Läs mer om det här.

Dessutom diskuteras det nya redaktionsstödet efter Brit Stakstons debattartikel i DN och om det är möjligt att mäta vad som är ”god medieetisk sed” eller om man kanske ska lägga ner det statliga stödet till medier. 

Avslutningsvis om influensers är lösningen på att nå nya målgrupper med corona-information och om den geniala och underskattade frågan till makthavare: hur mår du? 

Avslutningsvis påminner vi lyssnarna omvårt julerbjudande.

Hjälp oss skriva mer om Coronavirus!

Coronapandemin har fört ut oss alla till en outforskad del av kartan och skapat stora utmaningar för demokratin. Vi fokuserar på att berätta om detta.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem för fortsatt bevakning av pandemins effekter på demokratin.