Podcaster om

Poddtips: Är vi immuna nu?

Senast de satt i konferensrummet var i mars månad. Tre månader senare möts Brit Stakston och Martin Schibbye och kan äntligen spela in ett nytt poddavsnitt.

I dagens avsnitt av Här är Blankspot reflekterar Martin Schibbye och Brit Stakston över de senaste månaderna. De delar med sig av tankar om hur det varit att bevaka pandemin, demokratiutveckling och faran med coronatrötthet samt personliga reflektioner om tiden post-corona.

Eller rättare sagt hur vardagen skulle kunna bli post-corona och hur länge vi bär med oss erfarenheterna från den här tiden. Och är immunitetsintyg rätt väg att gå?

Dessutom fyller Blankspot 5 år nu i vår och det leder samtalet in på journalistikens villkor och roll under dessa år och hur den påverkats under pandemin.

Och dessutom lämnas lyssnarna med cliffhangern om Martin Schibbye visar sig vara en av de första som smittats i Sverige eller inte. Han kom till inspelningen direkt från ett efterlängtat antikroppstest. Nu ska han får svar på om den där svåra förkylningen han fick i januari var corona eller inte.

Artiklar som nämns i samtalet:

Tillsammans mot viruset

Så skadar pandemin demokratin

Hög tid att uppvärdera ålderdomen

Immunitetsintyg är en dålig idé

Valet i Etiopien skjuts upp

Vi måste stå emot coronatröttheten

Här kan du läsa all vår coronarapportering om du missat den.

Hjälp oss skriva mer om Coronavirus!

Coronapandemin har fört ut oss alla till en outforskad del av kartan och skapat stora utmaningar för demokratin. Vi fokuserar på att berätta om detta.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem för fortsatt bevakning av pandemins effekter på demokratin.