Podcaster om ,

Nytt avsnitt Wallingatan 37: 2. Daniel Boyaciouglu rasar och försonas

I podden Wallingatan 37 möts mediestrategen Brit Stakston och poeten och musikern Daniel Boyaciouglu i ett samtal om samhället, konstnärliga idéer, poesin och nätet.

I det andra avsnittet går Daniel Boyacioglu igenom turerna efter att humorprogrammet ”Parlamentet” på TV4 tilldragit sig stora reaktioner efter att en av deltagarna gjort om en känd barnvisa i egenskap av en förortsgangster.

– Det jag reagerar starkast åt är hur dåligt skämtet var. Det vill säga hur låg kvalitet det höll. Komikern bryter på ryska och tanken är att det ska passera som förortstugg. Att det ska vara kul och kvällsunderhållning, för folket. Det om någonting visar på hur stora avstånden är i vårt land. Så låg är kunskapen om, och respekten för våra uttryck att vilken brytning som helst kan tjäna som illustration av vår sociolekt, säger Daniel Boyaciouglu.

Brit berättar om sina tankar om biblioteken och demokratin.

Och efter en tur in i bibliotekens värld berättar Daniel Boyacioglu om vad som hände på hans instagramkonto efter kvällstidningsdebatterandet och vad han svarade Claes Malmberg.

Och Daniel vill veta allt i nästa avsnitt “om hur och varför och när Brit tystnade”.

Lyssna här:

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.