Podcaster om

Ny podd: “Hur skriver en poet som flyttat kommatecken i 20 år en opera?”

I samtal om samhället, konstnärliga idéer, poesin och nätet möts Brit Stakston och poeten Daniel Boyaciouglu.

I det första avsnittet presenterar de sig själva och podden. Ett vindlande samtal mellan dem båda med Daniel som är aktuell med “Daniel 4 ever” ett nytt dynamiskt musikprojekt som växer så det knakar och Brits post-digitala och post-corona perspektiv på nuet.


– Poesin är all konstmittpunkt. Det är den mest progressiva kraften i världen men att redigera sonetter till månen och sedan ge ut dem i en bok är inte det viktigaste man kan göra, säger Daniel och berättar om cykelresan till den brittiska kolonin Gibraltar. Om kropparna som långt innan Syrienkriget flöt upp vid vår sydliga kurs. Om vad den fysiska utmattningen gör för dikten.

Brit berättar om hur det centraleuropeiska i hennes bakgrund präglar hennes blick på skeenden. Hon delar med sig av sin hur förtvivlan över vad det kan betyda när vi nu, post-pandemin, vet hur lite såväl de äldre som kulturen betyder i Sverige.

Och hon som själv blivit mer tyst i den offentliga debatten undrar om det stämmer att Daniel tappat tålamodet.

Tillsammans kommer de med alla sina olikheter att fortsätta utforska nuet i en skärningspunkt mellan kultur, akademi, aktivism och journalistik.

Podden är den första i en längre samtalsserie och kommer framöver ut var 14: e dag, ibland med gäster och olika teman.  

Ansvarig utgivare: Martin Schibbye
Klippning: Emma Engqvist

Intromusik: Oh boy, Peps Persson

Utgångsmusik: Sång för Sanjin, Daniel 4ever