Blankspot om ,

Ny handbok för personlig säkerhet på farliga uppdrag

Blankspot stärker journalisters säkerhet genom att tillsammans med Metis Services och journalisten Joakim Medin sammanställa erfarenheter i en unik handbok.

I veckan som kommer släpper vi en säkerhetshandbok full av livsviktiga tips och verktyg för oss som arbetar med informationsinhämtning i potentiellt farliga miljöer. Som journalister, diplomater, biståndsarbetare, företagare eller människorättsaktivister.

I boken får du kunskap, inte bara om hur du skyddar dig själv, utan även om hur du skyddar dina källor och de uppgifter som du får i förtroende.

Du får tips om allt från andning till klädstil. Från internetanvändning till skjutvapen. Men framförallt får du ett sammanhållet sätt att tänka kring säkerhet. En inre kompass som hjälper dig att avgöra vilka risker som är värda att ta.

Råden i våra texter kommer från flera decenniers samlade erfarenheter från arbete i högriskmiljöer. Och de är just råd på vägen. Råd du får ta till dig efter eget omdöme och på eget ansvar.

Som medieorganisation är det vårt ansvar att se till att de journalister vi skickar ut är så väl förbereda som möjligt. 

Ingen bok i världen kan garantera att du lyckas. Men vi vågar lova att du genom att läsa den här boken förbättrar dina chanser.

Se sändningen från smyglanseringen av boken under MR-dagarna

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.