Blankspot om

Nepalreportaget är inställt

Dessvärre har vi i sista stund beslutat oss för att ställa in vårt planerade reportage i Nepal. Vi beklagar verkligen detta men ju närmare avresedagen vi kom desto sämre såg förutsättningarna ut för att kunna göra ett så viktigt och betydelsefullt reportage som vi hade planerat. Vi på Blank Spot Project vill göra angelägen journalistik […]

Dessvärre har vi i sista stund beslutat oss för att ställa in vårt planerade reportage i Nepal. Vi beklagar verkligen detta men ju närmare avresedagen vi kom desto sämre såg förutsättningarna ut för att kunna göra ett så viktigt och betydelsefullt reportage som vi hade planerat.

Vi på Blank Spot Project vill göra angelägen journalistik som andra medier missar eller inte bryr sig om. Just i fallet Nepal såg det inte ut att bli så eftersom vi fått veta att andra svenska redaktioner hade liknande reportageplaner. Därmed kommer offren efter den svåra jordbävningen att uppmärksammas, även om det inte blir av oss.

Genom läsare och medlemmar har vi fått in en hel del tips på oegentligheter som är kopplade till jordbävningsinsamlingen. Flera av dessa tips ser mycket intressanta ut men det har varit allt för svårt att belägga om de stämde utan att vara på plats. Vi på redaktionen gjorde till slut bedömningen att vi inte kunde ta den ekonomiska risk som det innebar att åka eftersom det var allför osäkert om vi skulle lyckas avslöja de missförhållanden som vi fått tips om.

Flera personer har skänkt pengar som är öronmärkta just för detta reportage. Eftersom resan nu inte blir av hoppas vi att ni vill låta oss använda dem till andra angelägna satsningar framöver.

Om du vill ha dina pengar återbetalade skriver du ett e-mail till info@blankspotproject.se. Tala om ditt namn, när du satte in pengarna, och till vilket konto de ska återbetalas.

Vill du läsa mer om hur Blank Spot Project jobbar med insamling till vår journalistik gör du det här.