Blankspot om

Möt Blankspot under bokmässan

  Under årets Bokmässa deltar Blankspot i en tiotal samtal och aktiviteter. Listan uppdateras löpande.   Torsdagen den 22 september Blank Spot Project – how we did it Martin Schibbye föreläser för Internationella Mastersstudenter på JMG om utrikesjournalistik och crowdfunding. Går det att crowdfunda journalistik och tidskrifter? I en digitaliserad värld där pappersmedia tappar prenumeranter och […]

 

Under årets Bokmässa deltar Blankspot i en tiotal samtal och aktiviteter. Listan uppdateras löpande.

 

Torsdagen den 22 september

Blank Spot Project – how we did it

Martin Schibbye föreläser för Internationella Mastersstudenter på JMG om utrikesjournalistik och crowdfunding.

Går det att crowdfunda journalistik och tidskrifter?

I en digitaliserad värld där pappersmedia tappar prenumeranter och politiska beslut riskerar att underminera verksamheten, måste varje utgivare ständigt pröva nya vägar till intäkter. I en ny rapport närstuderar tidskriften Ord&Bild crowdfunding som alternativ inkomstkälla för tidskrifter. Möt rapportförfattaren Olav Fumarola Unsgaard i ett samtal om finansiering av publicistisk verksamhet, tillsammans med Blankspot Projects vd Brit Stakston och chefredaktör Martin Schibbye, samt Ord&Bilds redaktör Marit Kapla. 17.00 i Ord och Bilds monter.

 

Fredagen den 23 september

Gomorron Sverige

Martin Schibbye deltar i Gomorron Sverige i SVT 07.22 för att diskutera yttrandefrihet och journalistik.

Dawit Isaak fängslad 15 år utan rättegång

Vad vet vi om läget för fängslade journalisten Dawit Isaak? Samtal med Martin Schibbye och Brit Stakston i Tidningsutgivarnas monter fredagen den 23 september klockan 15.00.

Radio Erena

Martin Schibbye intervjuar Amanuel Ghirmay från Radio Erena som sänder dygnet runt sedan sju år in i Eritrea från Paris på tigrinja och arabiska

Yttrandefriheten har ingen åldersgräns (13-13.45, seminarielokal G3).

Digital teknik och sociala medier har för många unga omdefinierat innebörden av politiskt engagemang och sänkt tröskeln för att uttrycka tankar och åsikter i publika medier. De flesta ungdomar har idag ett eget mediehus i fickan, med de möjligheter till publicering som finns i våra smarta telefoner. Hur förändrar det skola och samhälle?

Medverkande: Brit Stakston, mediestrateg, Olle Wästberg, ansvarig för demokratiutredningen, Helena Dal, Statens medieråd och Dilsa Demirbag-Sten, författare.

 

 

Lördagen den 24 september

Kality

Frukostseminarium kl 9.15-10 på Internationella Torget lördagen den 24 sept om teaterpjäsen Kality med texter från fängslade journalister. Martin Schibbye deltar.

Kalityprojektet, Riksteatern

Martin Schibbye deltar i ett samtal om pjäsen Kality i Riksteaterns monter klockan 14.05.

 

Söndagen den 25 september

Fängslad journalist – om yttrandefrihet i Eritrea

Hur ser situationen ut för Dawit Isaak och andra fängslade journalister i Eritrea idag?

Medverkande: Martin Schibbye, chefredaktör Blank Spot Project, Esayas Isaak, bror till fängslade journalisten Dawit Isaak. Moderator: Kerstin Brunnberg, journalist. Plats: Yttrandefrihetens monter C02:08 Tid: Söndag 25/9, kl 12.00-12.20

Situationen i Eritrea

Martin Schibbye, från Blankspot berättar om reportageresan till Eritrea i Aftonbladets monter klockan 14.30.

Hjälp oss skriva mer om Etiopien!

Det är svårt att hitta något exempel i världen där utvecklingen har gått så fort som på Afrikas horn den senaste tiden. Utvecklingen vi rapporterat om är både skrämmande och hoppfull. Historia skrivs nu och vi på Blankspot vill tillsammans med dig vara med och skildra den.

Blankspot har genomfört flera reportageresor till regionen de senaste åren och vi planerar för nya. Rapporteringen på plats kompletteras med seminarier, meet-ups och live-sända intervjuer med berörda runt om i världen.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem.  Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.