Blankspot om

Medieborgarna, medierna och filterbubblorna

Blankspot fyller två år och firar det med eventet "Medborgare, medieborgarna och demokratin", på Scalateatern i Stockholm den 9 maj. Välkommen till en spännande och viktig heldag om journalistikens och demokratins framtid.

Det fragmentariserade medielandskapet innebär att medborgarna idag inte längre enbart vänder sig till till traditionella nyhetsmedieföretag. Medier finns tillgängliga dygnet runt och många är själva medieproducenter. Vad innebär det för hur man får kunskap om omvärlden och hur delaktig man blir i samhällsutvecklingen? Varför sådan panik, är den reell eller ännu ett påstående vi inte  underbyggt tillräckligt? I panelen: Torbjörn Sjöström, Karin Linder och Per Grankvist.

Karin Linder

Har tidigare arbetat som utredare för Nationell biblioteksstrategi samt varit ordförande för fackförbundet DIK, hon är utbildad konsthistoriker med specialisering inom bildkommunikation.

Torbjörn Sjöström

Torbjörn Sjöström är VD för Novus ett av Sveriges ledande analys och undersökningsföretag. Utnämnd till best CEO of the year market research industry 2016, media/communication CEO of the year 2016 och årets kommunikationskonsult i Sverige 2014.

Torbjörns huvudfokus på Novus är hur åsikter bildas, och samspelet allmänhet, media och politik fungerar.

Torbjörn leder tillsammans med Brit Stakston podden Novus Sanity check

Per Grankvist

Per Grankvist är författare, föreläsare och skribent. Han är fristående kolumnist på ledarsidorna i Sydsvenskan och medverkar regelbundet i SVT där han kommenterar aktuella nyheter i Gomorron Sverige.

Han har skrivit ett flertal böcker och essäer som handlar om hållbarhet, etik och olika sätt att engagera sig. Just nu är han aktuell med “En värld av Filterbubblor”.

Läs mer om programmet här.

Anmälan:

Eventet sker på Scalateatern i centrala Stockholm, 5 minuters promenad från centralstationen.

För anmälan och mer information om talarna besök eventsidan. OBS! Du som prenumererar på Blankspot får 50 % rabatt på biljettpriset, rabattkod finns i mail som skickats ut i dagarna.