Blankspot om

Martin Schibbye gästade Aftonbladet Daily för att prata om vad som händer i Etiopien?

Vad är bakgrunden till striderna? Vad spelar premiärminister Abiy Ahmed, som för bara ett år sedan fick Nobels fredspris, för roll i konflikten? Och finns det någon lösning i sikte? Det pratade Martin Schibbye om i Aftonbladet Daily tillsammans med programledaren Olivia Svenson.

I Etiopien har en dödlig konflikt pågått sedan början av november.

Regionen Tigray stod i veckan i centrum av striderna mellan den federala regeringen och TPLF, tigreanska folkets befrielsefront, som styr i regionen.

Hör avsnittet här:

PODD Om konflikten i Etiopien

Hjälp oss skriva mer om Etiopien!

Det är svårt att hitta något exempel i världen där utvecklingen har gått så fort som på Afrikas horn den senaste tiden. Utvecklingen vi rapporterat om är både skrämmande och hoppfull. Historia skrivs nu och vi på Blankspot vill tillsammans med dig vara med och skildra den.

Blankspot har genomfört flera reportageresor till regionen de senaste åren och vi planerar för nya. Rapporteringen på plats kompletteras med seminarier, meet-ups och live-sända intervjuer med berörda runt om i världen.

Stöd oss genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem.  Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.