Blankspot om

Martin Schibbye får Martin Luther King-priset 2017

Martin Luther King-priset delas ut av Kristna Fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd sedan 2005. Priset ges ut till någon som verkat i Martin Luther Kings anda och för att uppmärksamma och fira de tidlösa värderingar som Martin Luther King kämpade för. Martin Schibbye valdes med följande motivering: ”Kampen för fred, rättvisa och demokrati är […]

Martin Luther King-priset delas ut av Kristna Fredsrörelsen, Equmeniakyrkan och Sveriges kristna råd sedan 2005. Priset ges ut till någon som verkat i Martin Luther Kings anda och för att uppmärksamma och fira de tidlösa värderingar som Martin Luther King kämpade för.

Martin Schibbye valdes med följande motivering:

”Kampen för fred, rättvisa och demokrati är beroende av journalister som Martin Schibbye som tar sig till platser dit få vågar åka. Trots lång och svår fängelsevistelse gav Martin inte upp utan startade medborgarfinansierade Blank Spot Project för att kunna ge röst åt de som sällan hörs i medierna. Årets pristagare går i Martin Luther Kings fotspår genom att modigt och envist stå upp mot krig, orättvisor och diktaturer med pennan som vapen.”

Prisutdelningen hålls i Norrmalmskyrkan, Stockholm, 16 januari klockan 19.00