Podcaster om

Lyssna på andra delen i podden ”Jakten på Dawit”.

I det andra avsnittet av podden som Blankspot gör i samarbete med Expressen berättar Martin Schibbye mer om journalisten och publicisten Dawit Isaak, och om den journalistik som fick honom inspärrad.

Efter 20 år är det lätt att Dawit Isaak reduceras till ett svartvitt porträtt i tidningen, eller en siffra på antal dagar han suttit där inne i cellen. Därför handlar detta det andra avsnittet av podden om att via de människor som kände honom berätta om tidningen Setit och om året då den fria pressen stängdes ner.

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Sedan ärkefienderna Etiopien och Eritrea har kommit överens om att återuppta sina diplomatiska förbindelser har det otänkbara blivit verklighet.

Vi har rapporterat om hur telefonlinjerna öppnats mellan Asmara och Addis Abeba. Om hur Ethiopian Airlines ska börja trafikera luftrummet igen. Om nyöppnade hamnar och ambassader. Men också om bakslagen. Nedstängningen av gränsen och nu om hur kriget riskerar att sprida sig i regionen.

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem. Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.