Blankspot om

Livesändning: Eritrea bakom kulisserna

  Ikväll berättar Martin Schibbye och Johan Persson om den unika reportageresan till Eritrea. Reportagen kommer att publiceras senare i veckan. Efter rapporten kommer en panel att diskutera den senaste FN-rapporten där Eritrea anklagas för brott mot mänskligheten och de färska uppgifterna om strider i gränsområdena. I den efterföljande diskussionen deltar förutom Blankspots team även […]

 

Ikväll berättar Martin Schibbye och Johan Persson om den unika reportageresan till Eritrea. Reportagen kommer att publiceras senare i veckan.

Efter rapporten kommer en panel att diskutera den senaste FN-rapporten där Eritrea anklagas för brott mot mänskligheten och de färska uppgifterna om strider i gränsområdena.

I den efterföljande diskussionen deltar förutom Blankspots team även Fthawi Mehari styrelseledamot i Eritreanska Riksförbundet, Leif Öbrink från föreningen Free Dawit och Vanessa Berhe från Free Seyoum. Fler panelister tillkommer. Vi har även bjudit in representanter från svenska UD.

Diskussionen livesänds här sajten.

Eventet är medlemsexklusivt, så för att delta på plats gå med i Blankspot så vi kan göra mer unik journalistik.

Biljetter bokas här.

Direktlänk till sändningen här.

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Sedan ärkefienderna Etiopien och Eritrea har kommit överens om att återuppta sina diplomatiska förbindelser har det otänkbara blivit verklighet.

Vi har rapporterat om hur telefonlinjerna öppnats mellan Asmara och Addis Abeba. Om hur Ethiopian Airlines ska börja trafikera luftrummet igen. Om nyöppnade hamnar och ambassader. Men också om bakslagen. Nedstängningen av gränsen och nu om hur kriget riskerar att sprida sig i regionen.

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem. Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.