Blankspot, Podcaster om , ,

Specialpodd: Lokaljournalistikens utmaningar

Den 3 november reste Blankspot till Dalarna, för ett poddsamtal om lokaljournalistik i reportageserien “Pressfrihetens vita fläckar”. Inspelningen skedde på Gamla Elverkets café i Falun, medverkande var Carl-Johan Bergman, ansvarig utgivare DT, Lena-maria Busk, journalist och Johannes Rosendahl, agendachef P4 Dalarna. Samtalsledare: Lisa Bjurwald för Blankspot. Lyssna ovan eller här. Samtalet var ett led i den resa som journalisten och författaren Lisa […]

14907263_594971217377482_5336119642937060586_n

Den 3 november reste Blankspot till Dalarna, för ett poddsamtal om lokaljournalistik i reportageserien “Pressfrihetens vita fläckar”.Inspelningen skedde på Gamla Elverkets café i Falun, medverkande var Carl-Johan Bergman, ansvarig utgivare DT, Lena-maria Busk, journalist och Johannes Rosendahl, agendachef P4 Dalarna. Samtalsledare: Lisa Bjurwald för Blankspot.

Lyssna ovan eller här.

Samtalet var ett led i den resa som journalisten och författaren Lisa Bjurwald gjort för Blankspot  bland ”pressfrihetens vita fläckar”.

Läs tidigare reportage i serien här.

Nästa steg i vår gransking är ett frukostseminarium den 22 november med Lisa Bjurwald, Karin Jonsson (Glesbygdsgirls) och Gunnar Nygren (Medieprofessor) som möts för att diskutera dagens situation och utmaningar.

Anmälan: Länk till Eventbrite.

 

Hjälp oss skriva mer om Sverige!

Blankspot gör en resa genom Sverige, och låter ramen vara berättelsen om Nils Holgersson. En resa genom 340 mil av svenska landskap som vi hoppas att du vill vara en del av. 

Med Verkliga Sverige vill vi lyfta fram fler röster och ge en bild av vardagen med perspektiv, sammanhang och nyanser.  På vilket sätt liknar de utmaningar som beskrevs för drygt 100 år sedan de vi ser i dag? Vilka är sakfrågorna som påverkar människors liv idag?

Vill du bidra med din egen berättelse från de platser som Selma Lagerlöf skrev om eller har idéer och tips till vår resa genom Sverige? Gå med i facebookgruppen "Verkliga Sverige"