Blankspot om

Läsarträff för prenumeranter i juletider

Välkomna till redaktionen för att bli klokare den 9 december 2021.

Det lackar mot jul och vi på Blankspotredaktionen vill bjuda in er blankspottare till en kväll på redaktionen då vi berättar om våra planer för 2022.

Martin Schibbye kommer att berätta om reportageresan till Nepal och kommande publiceringar.

Vi har under ett års tid arbetat med lokala journalister i Nepal, Indien och Bangladesh kring en reportageserie inför fotbolls-VM om migrantarbetares livsvillkor som vi också förpackat på ett unikt sätt.

Brit Stakston kommer att berätta om vår reportageserie och bevakning av pandemins effekter på demokratin.

Dessutom kommer Rasmus Canbäck att berätta om sin nya bok och om bevakningen av Azerbajdzjan och Armenien samt vad han kommer att lägga fokus på under 2022.

Blankspot har nu funnits i 6 år och vi är så stolta över allt vi tillsammans lyckats med!

Utan ert stöd och er tro på vår medieprodukt hade vi inte kunnat starta och stretat på! Många av er som redan prenumererar har så gjort sedan första början så det ska bli kul att träffa er på vår redaktion.

Vi vill under kvällen också få fram resurser att återigen skicka journalisten Göran Engström till Afghanistan och dessutom ge ut en reportagebok med berättelsen om de utvisade och deras situation.

När vi grundades för sex år sedan lovade vi ta fram journalistik från världens vita fläckar. Det har vi gjort under året och vi skapar än idag en journalistisk produkt där vi vill visa er läsare hur vår journalistik görs – vi tror än idag att framtidens journalistik bygger på att göra reportage tillsammans med er.

Kom och träffa oss så berättar vi mer om det kommande året!

Och vi hoppas att ni vill hänga med oss ännu ett år!

Varmt välkomna den 9 december 2021 till redaktionen.

Adress: Wallingatan 37

Tid: Klockan 17.00 – 19.00.

Förtäring: Adventsfika serveras och julklappstips från redaktionen.

Först till kvarn, anmälan görs till medlem@blankspot.se och evenemanget är corona-anpassat.


Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.