Blankspot om

Journalistik skapad med hjälp av 6 000 experter

Blankspot fyller två år och firar det med eventet "Medborgare, medieborgarna och demokratin", på Scalateatern i Stockholm den 9 maj. Välkommen till en spännande och viktig heldag om journalistikens och demokratins framtid.

Under en av programpunkterna berättar Nätverket “Vi står inte ut” om sitt arbete och varför de valde att samla in pengar till journalistik om Afghanistan. Martin Schibbye ger en unik inblick i  dialogjournalistikens möjligheter och fallgropar. Vad har Blankspot lärt sig av att under två års tid ta fram journalistik tillsammans med läsarna i slutna Facebook-grupper? Är läsarnas kunskap den största otappade resursen inom svensk journalistik och hur går man från att vara en innehållsproducent till en samtalsledare med sin publik?

Martin Schibbye har arbetat med utrikesjournalistik för Skandinaviens större mediehus de senaste tio åren. Hans bok 438-dagar har sålt i över 200 000 exemplar och han är en flitigt anlitad föreläsare i frågor om journalistik, yttrandefrihet och säkerhet.  Han har vunnit Martin Luther King – priset, Reportrar Utan gränsers pressfrihetspris, Anna Politkovskaja-priset och nominerats till Stora Journalistpriset.Sara Edvardsson Ehrnborg Samordnare nätverket “Vi står inte ut”.Zandra Thuvesson leder först ett kortare samtal med Sara Edvardsson för att sedan samtala med Martin Schibbye om Blankspots reportageserie Uppdrag Afghanistan.Efter att ha varit inspärrad i nästan ett år släpptes den afghanske journalisten Wares Khan från Migrationsverkets förvar i slutet av mars. Nu är glad över sin återvunna frihet och har börjat jobba som journalist i friheten igen.

Läs mer om programmet här.

Anmälan:

Eventet sker på Scalateatern i centrala Stockholm, 5 minuters promenad från centralstationen.

För anmälan och mer information om talarna besök eventsidan. OBS! Du som prenumererar på Blankspot får 50 % rabatt på biljettpriset, rabattkod finns i mail som skickats ut i dagarna.