Blankspot om

Hänt i veckan

Blankspots chefredaktör Martin Schibbye punktar här upp vad han läst och gjort under veckan och vad som händer bakom kulisserna hos Blankspot.

Veckan började med en föreläsning i Sandviken på biblioteket om utvecklingen på Afrikas horn och arbetet med boken om Dawit Isaak och Eritrea.

Därefter har det varit mer jobb med ett av de kommande reportagen från Blekinge som kommer att publiceras imorgon lördag.

Men jag hann i veckan också med en paneldiskussion om vad fredsprocessen på Afrikas horn innebär för yttrandefriheten i Eritrea på Bonniers konsthall i regi av Reportrar Utan Gränser tillsammans med bland andra Dawit Isaaks chefredaktör Aron Berhane. Otroligt intressant att lyssna på hans arbete med tidningen Setit under 1990-talet. Jag passade också på att intervju honom igen i arbetet med min kommande bok

Samma kväll var Blankspots skolprojekt “Medie och informationskunnighet i praktiken” nominerat till årets utbildningsinsats på Faktum-galan i Göteborg tillsammans med andra fina initiativ.

Vi vann tyvärr inte.

Under torsdagen spelade jag in en filmad föreläsning som ska visas för studenter på ett universitet i Etiopien i samband med världspressfrihetsdagen. Ser mycket fram emot att höra hur det landar. På samma tema jobbar också Dissidentbloggen på att tillsammans med Blankspot göra ett temanummer om vad landets nyvunna frihet inneburit för journalistiken och litteraturen.

Det kommer att presenteras på ett frukostseminarium den tredje maj.

Ses i flödena i morgon lördag efter vår publicering.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.