Nyheter om

Hallå där Donald Boström: hur är det att ställa ut i Asmara?

Fredagen den 22 november invigs en utställning i Asmara med fotografen och journalisten Donald Boströms bilder. Blankspot stämde av med fotografen medan han hängde utställningen i Eritreas huvudstad. Hur känns det att ställa ut bilderna i Asmara? – Det känns väldigt roligt att få visa mina eritreabilder för eritreaner i Eritrea! Ett land där jag […]

Fredagen den 22 november invigs en utställning i Asmara med fotografen och journalisten Donald Boströms bilder. Blankspot stämde av med fotografen medan han hängde utställningen i Eritreas huvudstad.

Hur känns det att ställa ut bilderna i Asmara?

– Det känns väldigt roligt att få visa mina eritreabilder för eritreaner i Eritrea! Ett land där jag spenderat mycket av min tid som journalist och fotograf de senaste 30 åren!

Finns det någon bild som du särskilt ser fram emot att visa upp?

– Jag har ju mina egna favoriter som ger mig tårar i ögonen, utifrån vad jag varit med om. Men det är helheten jag vill visa, ett starkt folk, med integritet som ständigt fått kämpa i uppförsbacke, i glädje som i sorg.

Vad hoppas du utställningen ska ge upphov till?

– Jag hoppas att det eritreanska folket som alltid stått ensamma och svikna kan få ett utifrånperspektiv och känna sig sedda och faktiskt själva få en överblick av de senaste trettio åren. Och inte minst hoppas jag att det kan stärka den konstruktiva dialog mellan Sverige och Eritrea som påbörjats.

Hur har mottagandet varit?

– Utställningen öppnar imorgon fredag så vi får se vilket mottagande det blir, men de snabba reaktionerna som varit medan vi hängt utställningen är mycket positiva.

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera. Skänk ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att prenumerera. Arbetet med reportagen Afrikas Horn kan följas i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea” och där kan du även bidra med kunskap och perspektiv.