Blankspot om ,

Frukostseminarium om lokaljournalistikens framtid

Under hösten har journalisten och författaren Lisa Bjurwald för Blankspot gjort en resa bland ”pressfrihetens vita fläckar” – områden där lokaljournalistiken har lagts ner och platser där den fungerar alldeles utmärkt. Läs tidigare reportage i serien här. I kölvattnet av Medieutredningen bjuder vi nu in allmänhet och journalister att tillsammans med Lisa Bjurwald och en panel […]

Under hösten har journalisten och författaren Lisa Bjurwald för Blankspot gjort en resa bland ”pressfrihetens vita fläckar” – områden där lokaljournalistiken har lagts ner och platser där den fungerar alldeles utmärkt.

Läs tidigare reportage i serien här.

I kölvattnet av Medieutredningen bjuder vi nu in allmänhet och journalister att tillsammans med Lisa Bjurwald och en panel diskutera frågan.

Möt Lisa Bjurwald, Karin Jonsson (Glesbygdsgirls) och Gunnar Nygren (Medieprofessor) i ett samtal om dagens situation och utmaningar.

Fler panelister kan tillkomma.

Plats: Wallingatan 37, Stockholm.

Dag: Tisdagen den 22 november.

Tid: Frukost från 07.30. Seminarium 08.00 till 09.30

Anmälan: Länk till Eventbrite.

Hjälp oss skriva mer om Sverige!

Blankspot gör en resa genom Sverige, och låter ramen vara berättelsen om Nils Holgersson. En resa genom 340 mil av svenska landskap som vi hoppas att du vill vara en del av. 

Med Verkliga Sverige vill vi lyfta fram fler röster och ge en bild av vardagen med perspektiv, sammanhang och nyanser.  På vilket sätt liknar de utmaningar som beskrevs för drygt 100 år sedan de vi ser i dag? Vilka är sakfrågorna som påverkar människors liv idag?

Vill du bidra med din egen berättelse från de platser som Selma Lagerlöf skrev om eller har idéer och tips till vår resa genom Sverige? Gå med i facebookgruppen "Verkliga Sverige"