Blankspot om

Första Eritrea-reportaget publicerat

I dag publiceras del ett av tre från Eritrea. Vi släpper i dag även en 360-trailer och en film-trailer för reportageserien. Reportaget trycks och publiceras också i dagens Expressen så att det verkligen når ut och så att fler får veta vad Blankspot gör för journalistik – och så att vi kan bli fler blankspottare […]

I dag publiceras del ett av tre från Eritrea.

Vi släpper i dag även en 360-trailer och en film-trailer för reportageserien.

Reportaget trycks och publiceras också i dagens Expressen så att det verkligen når ut och så att fler får veta vad Blankspot gör för journalistik – och så att vi kan bli fler blankspottare som tillsammans ger människor över världen en röst.

 

Hjälp oss skriva mer om Eritrea!

Sedan ärkefienderna Etiopien och Eritrea har kommit överens om att återuppta sina diplomatiska förbindelser har det otänkbara blivit verklighet.

Vi har rapporterat om hur telefonlinjerna öppnats mellan Asmara och Addis Abeba. Om hur Ethiopian Airlines ska börja trafikera luftrummet igen. Om nyöppnade hamnar och ambassader. Men också om bakslagen. Nedstängningen av gränsen och nu om hur kriget riskerar att sprida sig i regionen.

Stöd oss så vi kan fortsätta att rapportera genom att skänka ett engångsbelopp via Swish 123 554 35 41 eller genom att bli medlem. Följ arbetet med reportagen och bidra med din kunskap i facebookgruppen: ”Uppdrag: Etiopien och Eritrea”.