Blankspot om

Författarträff hos Blankspot med Rasmus Canbäck

Varmt välkomna till vårens första författarträff på Blankspots redaktion den 29 mars. Först ut är Rasmus Canbäck som föreläser om sin nya bok "Varje dag dör jag långsamt".

Sedan 2016 har Rasmus Canbäck rest och skrivit om Kaukasiens frusna konflikter, däribland Nagorno-Karabach – en av vår tids mest komplicerade oroshärdar. Efter kriget mellan Armenien och Azerbajdzjan 2020, där den armeniska sidan förlorade, stängdes regionen för omvärlden.

Rasmus Canbäck är den sista utländska journalisten som lyckats ta sig in.

I sin nypublicerade unika reportagebok beskriver han resan in bakom den ryska frontlinjen och hur arbetet bemöts av den azerbajdzjanska regimen – vars hat och hot har fått Reportrar utan gränser att reagera.

Sedan 2020 skriver han regelbundet för oss på Blankspot, här finns hans samtliga texter.

Varmt välkomna till Blankspots redaktion! Biljett köps antingen i förväg se nedan eller genom swish på plats.

Plats: Wallingatan 37, Stockholm. OBS! gå ej in i porten, utan gå direkt in i butikslokalen till höger om porten. Går inte att missa!

Datum och tid: 29 mars 2023, vi öppnar lokalerna klockan 17:00. På plats finns dryck till självkostnadspris och klockan 17:30 börjar föreläsningen med Rasmus Canbäck, som varar i cirka en och en halvtimme.

Pris för boken ⬇️

– 150 kronor, inklusive boken ”Varje dag dör jag långsamt”
– 100 kronor, exklusive boken
Boken finns att köpa styckvis för 100 kronor på plats. Efter föreläsningen har Rasmus boksignering för den som vill.

Barn under 16 år är välkomna kostnadsfritt, men tänk på att föreläsningen kan innehålla beskrivningar av krigsbrott.

Rasmus Canbäck är konfliktjournalist och författare som framför allt arbetar i de forna sovjetstaterna. Han har avlagt en masterexamen vid Stockholms universitet.

Hjälp oss göra mer journalistik!

Vi tror på att i nära dialog med publiken ta fram nyskapande och icke-linjär journalistik. Inget är så effektivt om man vill avslöja maktmissbruk och korruption som att stötta journalistik.

Som prenumerant kan du bidra med din kunskap och bli en del av en rörelse för journalistik – som vaccin mot en antidemokratisk utveckling i världen.